Kold nat for Natteravnene

Kold nat for Natteravnene

28-01-2016
 En isnende kold vind blæser igennem Odenses gader natten til søndag, den 3. januar. Alligevel mødes en lille flok frivillige på Hotel Windsor i Vindegade for at iføre sig gule vindjakker og fylde lommerne med slik og kondomer, før de begiver sig ud i Odenses natteliv.
Glad for at hjælpe
Hver fredag og lørdag nat vandrer Natteravnene rundt i byens gader. Formålet er at skabe tryghed for de unge og deres forældre ved at holde øje med, at alle har det godt og ringe efter hjælp, hvis det er nødvendigt.
"Det giver smil på læben", når man hjælper nogen, som man møder på gaden, siger Mammo Chino, som er med på turen.
De fleste er blevet hjemme
Måske er det kulden, der får de unge til at blive hjemme, eller måske har de fleste stadig lidt nytårstømrermænd. Under alle omstændigheder er der ikke mange på gaden, mens Natteravnene går aftenens første runde.
De unge, som trods alt er på gaden, tager godt imod de tre frivillige. Flere af de unge kommer hen for at snakke og de tager gerne imod bolcher og kondomer. De vidner om, at Natteravnene er populær de fleste steder..
Ekstra tryghed
Det er ikke kun de unge selv og deres forældre, der nyder godt af de gulklædte gadevandere. De ansatte på byens værtshuse er også glade for de vågne øjne.  Josephine Kirkegaard er bartender på Color Bar i Mageløs. Hun tager varmt imod Natteravnene, da de går forbi indgangen til baren. "Jeg synes, det er et godt stykke arbejde og en god sag" siger hun.  Hun betragter Natteravnene som et supplement til de andre autoriteter i nattelivet.
"Det giver ekstra sikkerhed i min bevidsthed. Politiet er her, men det her giver en ekstra sikkerhed" siger hun.
Hjem med røde kinder
Efter anden runde slutter de tre frivillige igen på Windsor Hotel. Klokken er omkring to og aftenen er forbi.
Natten har ikke bragt noget ud over røde kinder til alle turens deltagere. Alligevel er humøret højt. Måske fordi alle kan se frem til en velfortjent varm seng.

Artikel af Daniel Rasmussen - Lokalavisen Odense - 7. januar 2016